Perde Astarı Seçimi

Astar sadece pencereleriniz için fonksiyonel faydalar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda perdelerinize daha iyi ve zengin bir görünüm için perdelerinize dolgunluk katar.

Ekstra bir koruma katmanıyla, perdeleriniz daha uzun süre dayanır ve astarın kumaşı tozdan ve doğrudan güneş ışığından perdenizi koruyabileceği için temiz ve canlı bir görünüm sağlamada ve renklerin solmasını önlemede yardımcı olur.

Astarın türüne bağlı olarak, farklı seviyelerde ve tiplerde ayrıca yalıtım sağlanmasına da destek olur.

STANDART ASTARLAMA

Standart perde astarlamışında Polycotton astar kullanılır. Polycotton, pamuk ve polyester karışımıdır. Bu malzeme, her iki lifin en iyi taraflarını ortaya çıkaracak şekilde üretilir.

Pamuk, doğrudan güneş ışığı kumaşa zarar verebileceğinden dayanıklılık için önemli bir faktör olan yapay liflere kıyasla ısıya daha dayanıklıdır. Doğal bir malzeme olduğundan, havanın geçmesine izin verir ve bu nedenle% 100 pamuktan yapılmış perdeler daha sıcak havalar veya mutfaklar için uygundur, böylece perdeler pişirme kokularını çok fazla emmez. Pamuk, çok yönlü faydalar için tercih edilen bir malzeme olmasına rağmen, saf pamuk kolayca kırışabilir ve yıkandıktan sonra küçülebilir. Ateşe dayanıklılık için işlem görmez ise, pamuk kolayca eriyebilir.

Polyester ise, son derece dayanıklı sentetik bir elyaftır. Renklerini korumada mükemmeldir. Ve ayrıca duruşunu daima iyi muhafaza eder, bu da kolayca kırışmadığı anlamına gelir. Polyester lifinin dezavantajı, derine ulaşan lekelerin çıkarılmasının zor olabilmesidir.

Bu her iki malzemenin avantajlarını bir araya getiren Polycotton, kırışıklıklara daha az eğilimli ve iyi yalıtılabilen güçlü bir malzemedir. Bu tür astar, çoğu ihtiyacı karşılayabildiğinden pencereler için mükemmeldir.

Perdelerinizde daha dolgun bir görünüm, ekstra dayanıklılık, ışık ve ısı yalıtımı istiyorsanız standart astarlama önemle tavsiye edilir. Ayrıca fonksiyonel ihtiyaçlarınızın karşılanmasının yanı sıra; perdenizin bir kısmı duvar boşluğu, bir kısmı ise pencerenizin ışık alan kısmına denk düşüyorsa,  pencere kısmından perdenize gelen güneş ışığının perdedeki duruş ve renk bütünlüğünü bozmaması için Standart Astarlama özellikle uygulanmalıdır.

BLACKOUT ASTARLAMA

Ekstra bir kaplama tabakası ile karartma astarı güneş ışığını tam manasıyla engeller. Bu astarlama çeşidi genellikle yatak odalarında kullanılır. Böylece odanıza sızan güneş ışığından veya sokak aydınlatmalarından rahatsız olmazsınız. Standart astar ile karşılaştırıldığında, karartma astarı daha kalın bir malzemeden yapılır ve böylelikle ısı yalıtımı ile beraber ses yalıtımına da katkı sağlar.

Blackout astarlama size bir çok avantaj sunar.

  • Öncelikle blackout kumaşının kalın yapısı sayesinde perdenize ekstra dolgunluk, kullanım alanınızda ekstra zenginlik sağlanır.
  • Odaya sızan ışık üzerinde kontrol size ait olur. Odaya giren sokak gürültüsü seviyesini azaltılır.
  • Çocuklarınızın uyumasına yardımcı olmak için mükemmeldir.
  • Tam mahremiyet sağlar.
  • Kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise odanızı serin tutar.
  • Kesintisiz uyku sağlar, gece vardiyalı çalışanlar için mükemmeldir.
  • Mobilya ve halılarınızı güneşin ışığının solma etkilerinden korur.